wedstrijdverslag-westerkwartier-futsal-1-avanti-1

2. Football
  3. Wedstrijdverslag Westerkwartier Futsal 1 - Avanti 1
wedstrijdverslag-westerkwartier-futsal-1-avanti-1

Erwin Heidinga, doelman en aanvoerder van vv Westerkwartier, was teleurgesteld na de met 4 – 2 verloren uitwedstrijd in Stiens tegen Avanti. “Wanneer wij zoveel kansen niet benutten, dan roep je de nederlaag over jezelf af.” En inderdaad, nadat in de eerste helft beide teams elkaar mooi in evenwicht hielden en er een 2 – 2 ruststand op het bord stond (twee doelpunten van topschutter Joey Hummel, waarvan één uit een overtalsituatie) kwam Westerkwartier in de tweede helft al snel op een 3-2 achterstand. Bijna de hele tweede helft ging het team van coach Erik Donker op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel op miraculeuze wijze niet. Dat ontaardde zelfs in een heuse scrimmage voor het doel van de gastheren, waarin het de overigens sterk spelende Rick Renkema tot drie keer toe niet lukte de gelijkmaker te scoren. Daarin speelde ook de Avanti doelman – met kunst en vliegwerk – een belangrijke rol. In de slotfase ging Jacob Tjoelker als meevoetballende keeper fungeren, maar ook dat had niet het gewenste effect. Coach Donker: “we waren over het geheel minder scherp en minder fit dan vorige week, een gelijkspel was verdiend geweest.”