wedstrijdverslag-vv-westerkwartier-futsal-1-jong-leekster-eagles

Wedstrijdverslag VV Westerkwartier Futsal 1 – Jong Leekster Eagles

wedstrijdverslag-vv-westerkwartier-futsal-1-jong-leekster-eagles

“Jonkies worden groot” had coach Erik Donker nog in de wedstrijdbespreking gezegd en dat bleek wel in de topklasse derby tussen vvWesterkwartier en de jonge Adelaars. Beide keepers hadden hun handen vol en met name Erwin Heidinga van Westerkwartier verrichtte een aantal miraculeuze reddingen op de messcherpe counters van de jonge Eagles. Dat er nog 0 – 0 bij rust op het bord stond was opmerkelijk. Bij vv Westerkwartier maakte Rense Dijk zijn rentree, na een maandenlange reis, maar hij miste duidelijk nog ritme.
In de tweede helft leek vv Westerkwartier dan toch door te drukken. Rutger van der Veen, hij speelde zoals alle Westerkwartier voorwaartsen onopvallend, bediende Sale Rozema met een fijn aangesneden lange bal en hij knalde fraai binnen: 1 – 0. Toen uiteindelijk ook de 2 – 0 viel, Joey Hummel legde breed en Menno Tjoelker wist daar wel raad mee: 2 – 0, leek de wedstrijd gespeeld. Vijf minuten voor tijd keepte Heidinga ongelukkig en sloten de Eagles weer aan. Omdat Westerkwartier in een aantal situaties de kans op een derde goal verprutste, wisten de Eagles in de allerlaatste minuut toch nog de, niet geheel onverdiende, 2 – 2 te scoren.