wedstrijdverslag-futsal-frisia-spin-off-1-vv-westerkwartier-futsal-1

Wedstrijdverslag Futsal Frisia / Spin Off 1 – VV Westerkwartier Futsal 1

wedstrijdverslag-futsal-frisia-spin-off-1-vv-westerkwartier-futsal-1

Omdat er op een doordeweekse avond gespeeld moest worden en dan ook al om 19.00 uur kon vv Westerkwartier met slechts één wissel aantreden tegen Futsal Frisia in Leeuwarden. Joey Hummel en Rick Renkema moesten werken en werden node gemist bij de zwarthemden. Daarom koos Westerkwartier ervoor compact en verdedigend te spelen. De levendige eerste helft werd met een 0 – 0 tussenstand afgesloten. In de tweede helft scoorde Sale Rozema al snel met een diagonale schuiver de 0 – 1 voor de Groningers. Frisia drong wel aan maar Westerkwartier stond goed en doelman Heidinga was een constante sta in de weg. Met nog 10 minuten te spelen versnelde de sterk spelende Menno Tjoelker en dook de ruimte in en knalde de 0 – 2 binnen. Frisia probeerde het nog met de meevoetballende keeper en scoorde de aansluitingstreffer: 1 – 2. In een hectische slotfase verzuimde Westerkwartier een paar keer te scoren en knalde de thuisclub nog een keer rakelings naast. Coach Erik Donker sprak van een benauwde maar verdiende overwinning.