wedstrijdverslag-vv-westerkwartier-futsal-1-de-herauten-1

Wedstrijdverslag VV Westerkwartier Futsal 1 – De Herauten 1

wedstrijdverslag-vv-westerkwartier-futsal-1-de-herauten-1

Eindelijk was daar dan de eerste competitiewedstrijd voor vv Westerkwartier in de topklasse van de zaalvoetbal competitie.
Met een fitte selectie -behalve Menco Oedzes, die dicht bij een rentree is- werd de strijd aangebonden met het Friese De Herauten.
Al na twee minuten was het raak toen Jacob Tjoelker Rutger van der Veen aanspeelde en deze haalde verwoestend uit.
Via twee keer binnenkant paal belandde de bal in het doel en had Westerkwartier een kickstart.
De thuisclub had het initiatief maar het lukte niet om door te drukken. In de 10e minuten was het dan toch 2-0 toen spits
Joey Hummel aan Rick Renkema de kans bood. Westerkwartier gaf weinig weg, had controle en hield de ruimtes klein.
In de tweede helft drong De Herauten wel aan, ging Westerkwartier achteruit, maar gaf ook nu weinig ruimte. Via een fraaie counter
zette Jacob Tjoelker de aanval op, Renkema was het tussenstation en Hummel rondde bekwaam af: 3 – 0.
De taaie Friese ploeg probeerde het nog met de meevoetballende keeper, maar Westerkwartier gaf geen krimp en scoorde bijna nog.
Aanvoerder en doelman Erwin Heidinga was tevreden: “drie (doel)punten en achterin de nul”.