wedstrijdverslag-futsal-dragten-3-futsal-westerkwartier-1

Wedstrijdverslag Futsal Dragten 3 – Futsal Westerkwartier 1

wedstrijdverslag-futsal-dragten-3-futsal-westerkwartier-1

Voor coach Erik Donker van vv Westerkwartier was de eerste ronde van het bekertoernooi een makkie: hij kon op de fiets naar sporthal de Drait waar Futsal Dragten 3 gastheer en tegenstander was. Voor een goed gevulde tribune maakte de Groninger topklasser een bliksemstart toen een als dieptepass bedoelde bal van spelmaker Jacob Tjoelker zomaar in het Dragster doel verdween: 0 – 1. Daarna speelde Westerkwartier goed voetbal, bewegelijk, met diepte en goede combinaties. Debutant Jurn Wagenaar legde de 0-2 klaar voor Rick Renkema en daarna bediende Sale Rozema eveneens Renkema en niet veel later Rutger van der Veen: 0 – 4. Toen doelman Erwin Heidinga van vv Westerkwartier een gele kaart kreeg, kon het jeugdige Futsal Dragten wat terug doen: 1 – 4.
In de tweede helft werd de wedstrijd rommeliger, zette Futsal Dragten veel druk en kon Westerkwartier counteren. Dat resulteerde in een streep in de kruising van Rutger van der Veen, een schuiver van Jacob Tjoelker en een fraaie solo van Renkema: 2 – 7. Futsal Dragten deed nog wat terug en de wedstrijd eindigde in een 3 – 7 overwinning voor vv Westerkwartier dat door bekert in het Noordelijk bekertoernooi.